Váš nákupní košík:  prázdný Přihlášení obchod@sagit.cz

Navigace:  Úvod  »  Zákony  »  Sbírka zákonů a mezinárodních smluv

Sbírka zákonů a mezinárodních smluv

  • Právní akt č. 54/2025 Sb., zdroj: Sbírka zákonů a mezinárodních smluv, datum vyhlášení: 4. 3. 2025
  • Stručnou charakteristiku změn najdete v redakční anotaci předpisu

54

VYHLÁŠKA

ze dne 20. února 2025,

kterou se mění vyhláška č. 132/2015  Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů

Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č.  146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonu, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:

Čl. I

Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladu za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:

1. V § 1 se číslo „6“ nahrazuje číslem „7“.

2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:

„Příloha č. 1

Fyzikálně-chemické rozbory

Číslo Rozbor Výše náhrady nákladů v Kč
1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 340
2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC 2 590
3. Stanovení napadení těstovin škůdci 90
4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin 130
5. Stanovení očkovitosti těstovin 70
6. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích 290
7. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích 470
8. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích 570
9. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 210
10. Stanovení příměsi ve strouhance 70
11. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích 570
12. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích 470
13. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích 130
14. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách 270
15. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách 570
16. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 330
17. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 470
18. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené 220
19. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 330
20. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 560
21. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích 260
22. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích 330
23. Stanovení barvy cukrovarských výrobků 290
24. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru 130
25. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích 290
26. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích 70
27. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích 340
28. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu 160
29. Stanovení stipů ve škrobu 70
30. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu 160
31. Stanovení barvy piva 260
32. Výpočet využitelné energie piva 70
33. Stanovení pěnivosti piva 90
34. Stanovení cukrů v pivu 620
35. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí 210
36. Stanovení kyselosti droždí 230
37. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek 210
38. Stanovení alkoholu v lihovinách 460
39. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách 270
40. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy 130
41. Stanovení kyanovodíku v lihovinách 270
42. Stanovení cukrů v lihovinách 560
43. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky 70
44. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou 260
45. Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích 260
46. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích 400
47. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích 460
48. Stanovení kyselosti kvasného octa 220
49. Stanovení etanolu v kvasném octě 550
50. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa 350
51. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa 70
52. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny 260
53. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 690
54. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 430
55. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 390
56. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 570
57. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 2 370
58. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou 2 940
59. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích 2 940
60. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků 260
61. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích 290
62. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků 260
63. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv 130
64. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv 260
65. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 1 660
66. Stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 2210
67. Stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 2210
68. Stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 1 240
69. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC 1 400
70. Stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 2210
71. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 4810
72. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 2 250
73. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 790
74. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje 1 440
75. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách 130
76. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv 130
77. Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích výrobků a konzerv 130
78. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích 470
79. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách 130
80. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích 380
81. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 400
82. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC 1 990
83. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny 290
84. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel 160
85. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 1 240
86. Stanovení cukru v hořčici 570
87. Stanovení kyselosti hořčice 130
88. Stanovení tuku v hořčici 650
89. Stanovení vlhkosti a těkavých látek 270
90. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C 130
91. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky 180
92. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou 1 400
93. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu 400
94. Zjišťování alkality lihu 70
95. Stanovení kyselosti lihu 220
96. Stanovení odparku lihu 260
97. Stanovení vitamínu D metodou HPLC-Stanovení cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2). 4810
98. Stanovení vitamínu E metodou HPLC-Stanovení alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů 2210
99. Stanovení obsahu síranů 340
100. Stanovení methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií 2 500
101. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové chromatografie 3 200
102. Stanovení reziduí bromidů - Stanovení anorganických bromidů 2 980
103. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - stanovení beta-karotenu 2 590
104. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina 2410
105. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce 9 570
106. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce 9 570
107. Stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové paprice - metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce 7 880
108. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonů - metoda plynové chromatografie s detekcí hmotnostní 6 180
109. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány křemičité minerály 6 490
110. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce 7 140
111. Stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech cigaret - metoda plynové chromatografie 960
112. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů 2 680
113. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky 730
114. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků (zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve strouhance nebo těstíčku) 130
115. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií 7 120
116. Stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu v potravinách metodou HPLC 1 400
117. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC 1 470
118. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC 2 200
119. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC 2 200
120. Stanovení polyfosfátů v mase a masných výrobcích 1 240
121. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce 330
122. Stanovení hustoty 210
123. Stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech cigaret metodou plynové chromatografie 2 940
124. Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou ve vodách 600
125. Stanovení chlormequatu a mepiquatu metodou LC-MS/MS v potravinách s nízkým obsahem tuku 4 750
126. Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií v bezvodém mléčném tuku (Rutinní metoda) 3 380
127. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 220
128. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie 3410
129. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie 3410
130. Stanovení vitamínu B6 metodou HPLC v potravinách 2 200
131. Stanovení hořkosti v pivu 810
132. Stanovení siřičitanu v potravinách optimalizovanou metodou dle Monier-Williamse 440
133. Stanovení pH potenciometricky 130
134. Stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě 430
135. Stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280) 270
136. Důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200), sorbanu sodném, draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) 160
137. Důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327) 90
138. Stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů 160
139. Stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i)) 350
140. Stanovení sukralózy - metoda HPLC 2210
141. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC 1 010
142. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC 2 700
143. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 920
144. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 560
145. Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou 2 590
146. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC 1 250
147. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC 1 240
148. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační 420
149. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou s pararosanilinem 1 400
150. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC 1 420
151. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 660
152. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC 1 510
153. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC 1 440
154. Stanovení chininu metodou HPLC 1 300
155. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou 1220
156. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC 2 600
157. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek v potravinách metodou HPLC 1 400
158. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC 1 990
159. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC 2 080
160. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC 2 200
161. Stanovení vitaminu B12 v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 900
162. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC 1 240
163. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC 1 820
164. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 900
165. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD 1 810
166. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií 4 420
167. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS 4 460
168. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou 3 900
169. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC 3 340
170. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou chromatografií s MS detekcí 4 750
171. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD 2 980
172. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu 8 150
173. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou 7 150
174. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC 2 180
175. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC 2 570
176. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu a přírodních látek v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 4 730
177. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC 7 880
178. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC 7 290
179. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek 9 570
180. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC 2410
181. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC 2 290
182. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC 1 240
183. Stanovení chloraminu 1 500
184. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC 1 810
185. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 2 600
186. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách 3 900
187. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imunoenzymatickou metodou 3 640
188. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně 610
189. Stanovení celkového alkoholu ve víně výpočet 40
190. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC 2 180
191. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC 7 290
192. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií 1 240
193. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách 180
194. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 220
195. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách 1 950
196. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek 1 740
197. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek 1 740
198. Stanovení furalů v lihu a lihovinách 1 950
199. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR), stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot 17510
200. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot 11 350
201. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako δ18O) ve vodě metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení přídavku vody ekvilibrační metodou ze stanovených hodnot 4 880
202. Stanovení beta-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 250
203. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 250
204. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot 22 620
205. Stanovení markérů pro odhalení falšování přídavkem syntetického glycerolu plynovou chromatografií s MS detekcí 7 350
206. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu vody v ovocných a zeleninových šťávách 4 880
207. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách 1 240
208. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 250
209. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin 1 570
210. Stanovení provařenosti masných výrobků 210
211. Stanovení obsahu masa 8 030
212. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích 1 860
213. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC 1 560
214. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků 130
215. Stanovení volné vody u zabité drůbeže 70
216. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách 1 740
217. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou 620
218. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích 530
219. Stanovení obsahu sójové bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 900
220. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4-hydroxyprolin 2 350
221. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC 1 240
222. Stanovení spektra cukrů v medu 1 690
223. Stanovení tuku po hydrolýze metodou podle Soxhleta 470
224. Stanovení tuku přímou extrakcí metodou podle Soxhleta 290
225. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC 2 500
226. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC 3 380
227. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC 3 380
228. Stanovení dusíku v potravinách 770
229. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách 790
230. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové elektroforézy 3 300
231. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou 4 550
232. Stanovení spektra aminokyselin metodou HPLC 3 470
233. Stanovení chloridů/chloridu sodného/soli titračně 290
234. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC 1 820
235. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC 1 240
236. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách metodou spektrofotometrickou 2 680
237. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru 730
238. Stanovení kyselosti 210
239. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech 260
240. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 70
241. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor 330
242. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor 430
243. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách 330
244. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny) 2 050
245. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC 4810
246. Stanovení obsahu kakaového prášku 3610
247. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC 1 820
248. Identifikace původu anthokyanů metodou „fingerprinting chromatography“ 3 430
249. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa 2 080
250. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 400
251. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy metodou HPLC 2 340
252. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí 2 080
253. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií 7 480
254. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického původu lihu ze stanovených hodnot 11 040
255. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz deklarovaného botanického původu lihu ze stanovených hodnot 17 200
256. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - průkaz deklarovaného botanického původu lihu ze stanovených hodnot 22 310
257. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie 3 900
258. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí 2 080
259. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou 2210
260. Stanovení koenzymu Q10 v doplňcích stravy metodou HPLC 2 080
261. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny, vláknina) 6 600
262. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 460
263. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 270
264. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 180
265. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) v medu a v proteinu izolovaného z medu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení obsahu C4-cukrů ze stanovených hodnot 7 080
266. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 5 370
267. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS 5 340
268. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS 6 370
269. Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC 2 730
270. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot 17 510
271. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot 11 350
272. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 630
273. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 630
274. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot 22 620
275. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS 4 160
276. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně 270
277. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody 4 940
278. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC 1 820
279. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou 810
280. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) v oxidu uhličitém metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz exogenního C02ze stanovených hodnot 3 360
281. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové chromatografie s MS detekcí 3 650
282. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách 180
283. Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích a potravinách na bázi mléka vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda) 470
284. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC 3 120
285. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza, fruktóza) 1 260
286. Stanovení polárních pesticidů a kontaminantů v potravinách rostlinného původu metodou IC-MS/MS 5 190
287. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem diodového pole 180
288. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako δ18O a δ13C) ve vodě a ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz geografického původu s deklarovaným původem statistickou analýzou stanovených hodnot 27 500
289. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD 1 820
290. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 3 970
291. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS 3 940
292. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě metodou LCMS/MS 4 750
293. Stanovení přetlaku sycených nápojů 130
294. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích a ztužených tucích metodou GC/MS 7 900
295. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS 5 800
296. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS 6 850
297. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 250
298. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí 1 740
299. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie 4 030
300. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích 4 030
301. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC) 3 380
302. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů metodou plynové chromatografie 4810
303. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie v olivových olejích 2 500
304. Stanovení hodnot K232, K270 a delta K v olivovém oleji spektrofotometricky v UV oblasti 730
305. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat 260
306. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat 430
307. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat 570
308. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích 270
309. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích 550
310. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou metodou 1 660
311. Stanovení extraktu ve víně 130
312. Stanovení popela ve víně 510
313. Stanovení hustoty vína 210
314. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky 460
315. Stanovení celkové kyselosti vína 130
316. Stanovení těkavých kyselin ve víně 270
317. Stanovení oxidu siřičitého ve víně 180
318. Stanovení pH vína 130
319. Stanovení alkality popela ve víně 130
320. Stanovení obsahu alkoholu 460
321. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách 1 740
322. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah 650
323. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci 650
324. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách 650
325. Stanovení barvy cukru v roztoku 290
326. Stanovení kyseliny glycyrrhizové metodou HPLC 1 400
327. Stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech refraktometricky 200
328. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky 270
329. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech 680
330. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci 570
331. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny 570
332. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín 130
333. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky 610
334. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky 640
335. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou HPLC s UV detekcí 2 150
336. Stanovení poměru voda/bílkoviny 1 080
337. Stanovení síranů ve víně gravimetricky 770
338. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID 2 690
339. Stanovení metanolu plynovou chromatografií s detekcí FID 2 690
340. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda 200
341. Stanovení elektrické vodivosti 200
342. Stanovení pH a volné kyselosti 290
343. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí 1 470
344. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky 260
345. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase 820
346. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí 1 220
347. Stanovení velikosti písma údaje na obalu a plochy obalu 230
348. Stanovení obsahu škrobu po enzymatickém rozkladu metodou HPLC 2 550
349. Stanovení čisté svalové bílkoviny 3 150
350. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC 2 240
351. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS 4 030
352. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 5 670
353. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD 1 690
354. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy 3 340
355. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky 4 950
356. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky 3 430
357. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 4 540
358. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 3 110
359. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC 2 590
360. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu 470
361. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu 470
362. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 550
363. Stanovení plochy spotřebitelského balení 400
364. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 210
365. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID 6 720
366. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 5 140
367. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 5 140
368. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 4 540
369. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 4 540
370. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování přídavkem syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí 12 490
371. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 760
372. Stanovení celkového obsahu cukrů v lihovinách 1 530
373. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 4 430
374. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 70
375. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 9 200
376. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 380
377. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách imunoenzymatickou metodou (včetně dialýzy) 4 300
378. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí 1 470
379. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako δ13C) sacharidů metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) a průkaz původu sacharidů výpočtem ze stanovených hodnot 7 480
380. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem ve víně 2 560
381. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích 2 560
382. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou spektrofotometrickou 1 400
383. Stanovení hustoty lihovin 210
384. Stanovení hmotnosti potraviny/pokrmu 90
385. Stanovení objemu potraviny/pokrmu 90
386. Stanovení obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku nebo počtu tablet 130
387. Stanovení popela gravimetricky 460
388. Stanovení písku/popela nerozpustného v kyselině gravimetricky 550
389. Stanovení sušiny refraktometricky 200
390. Stanovení methylsulfonylmethanu (MSM) metodou GC/FID 2 540
391. Stanovení glukosaminu a jeho forem metodou HPLC/DAD 2 140
392. Stanovení chondroitin sulfátu metodou HPLC/DAD 6 860
393. Stanovení lískových ořechů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 540
394. Stanovení kyseliny kyanovodíkové titračně 2 190
395. Stanovení specifických aktivních látek v potravinách metodou HPLC/DAD 1 870
396. Stanovení pyrolizidinových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 8710
397. Stanovení furanu a příbuzných sloučenin v potravinách metodou GC/MS 6 870
398. Stanovení přítomnosti degradačních produktů benzoátu denatonia (bitrexu) v etanolu a lihovinách metodou GC/MS 6 920
399. Stanovení degradačních produktů karamelových barviv v potravinách metodou LC-MS/MS 5 700
400. Stanovení léčiv v potravinách a doplňcích stravy metodou LC/MS/MS 5 350
401. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů pšenice seté a pšenice špaldy proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 4610
402. Identifikace a stanovení toxinů Bacillus cereus v potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 2410
403. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/DAD/FID/RID 2 260
404. Stanovení cyklamátu v potravinách metodou HPLC 1 580
405. Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103°C 220
406. Stanovení náhradních sladidel metodou UHPLC/MS 5 670
407. 1H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek vín, 1H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek ovocných šťáv 8 660
408. 1H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek medu 9 280
409. Posouzení funkčnosti obalu 140
410. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 180/160 a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu dopočtem z naměřených hodnot 3 700

Příloha č. 2

Senzorické rozbory

Číslo Rozbor Výše náhrady nákladů v Kč
1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku 90
2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě 180
3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy 460
4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou 550
5. Posouzení označování potravin a popis obalu 90

“.

3. Na konci přílohy č. 3 se na samostatný řádek doplňuje věta „Náklady v Kč se matematicky zaokrouhlí na desítky Kč.“.

Čl. II

Přechodné ustanovení

Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/ /2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.

Čl. III

Účinnost

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2026.

Ministr zemědělství:
Mgr. Výborný v. r.

E-shop

Správní právo. Obecná část, 2. vydání

Správní právo. Obecná část, 2. vydání

Martin Kopecký - C. H. Beck

Po dvou letech od vydání učebnice Martina Kopeckého Správní právo. Obecná část, která byla na knižním trhu již beznadějně rozebrána, vychází její druhé vydání. Kniha zúročuje bohaté a mnohaleté odborné a pedagogické zkušenosti autora. Ačkoli se rozsah od prvního vydání příliš neliší, ... pokračování

Cena: 690 KčKOUPIT

Udržitelnost a ESG - přehled evropské regulace

Udržitelnost a ESG - přehled evropské regulace

David Reiterman - Wolters Kluwer ČR, a.s.

Udržitelnost. Téma, jež čím dál více rezonuje společností a jemuž se stále intenzivněji věnují i normotvůrci po celém světě při přijímání politik a právních předpisů. ESG. Tři písmena, která jsou s tématem udržitelnosti propojena, představují tři faktory, jež jsou stále ... pokračování

Cena: 549 KčKOUPIT

Trestní právo procesní, 8. vydání

Trestní právo procesní, 8. vydání

Jaroslav Fenyk, Dagmar Císařová, Tomáš Gřivna a kolektiv - Wolters Kluwer ČR, a.s.

Osmé vydání učebnice Trestní právo procesní reaguje na nejnovější legislativu a judikaturu v oblasti trestního práva (zmínit lze např. novely trestního řádu provedené zákony č. 220/2021 Sb. či č. 333/2020 Sb.). Učebnice přihlíží ke všem novelizacím i k tzv. vedlejším trestním ... pokračování

Cena: 1 549 KčKOUPIT

Právní akty

Sbírka zákonů
a mezinárodních smluv

číslo   /
  /

Sbírka mezinárodních smluv
(do 31. 12. 2023)

číslo   /
  /

Finanční zpravodaj

číslo   /
  /

Provozovatel

Nakladatelství Sagit, a. s.
Horní 457/1, 700 30 Ostrava-Hrabůvka
Společnost je zapsaná v obchodním
rejstříku vedeném KS v Ostravě,
oddíl B, vložka 3086.
IČ: 277 76 981
DIČ: CZ27776981

Telefony


Zásilkový obchod: 558 944 614
Předplatné ÚZ: 558 944 615
Software: 558 944 629
Knihkupci: 558 944 621
Inzerce: 558 944 634

E-maily


Zásilkový obchod: obchod@sagit.cz
Předplatné ÚZ: predplatne@sagit.cz
Software: software@sagit.cz
Knihkupci: knihkupci@sagit.cz
Inzerce: inzerce@sagit.cz

© 1996–2025 Nakladatelství Sagit, a. s. Všechna práva vyhrazena.